Yoghurt glass.
Nu ska jag göra lite "hälso-glass". Haha
Eller rättare sagt, jordgubbs yoghurtglass.
Då känner man sig i alla fall lite nyttigare när man äter den.
Plus att det är riktigt gott också!
Här får ni ett recept som jag använder mig av:
Bild kommer sedan.
Eller rättare sagt, jordgubbs yoghurtglass.
Då känner man sig i alla fall lite nyttigare när man äter den.
Plus att det är riktigt gott också!
Här får ni ett recept som jag använder mig av:
Bild kommer sedan.
Ingredienser
225 g | jordgubbar (färska eller frysta) |
2 st | ägg |
3 msk | fruktsocker |
1 tsk | vaniljsocker |
4 dl | turkisk yoghurt |
* Jag hade i 2 msk lätt kesella också. (valfritt)
Gör så här
- Vispa ägg och socker.
- Mosa jordgubbarna med en gaffel.
- Blanda sedan jordgubbs-moset med ägg- och sockermixen, vänd ner yoghurten.
- Rör till en jämn smet (använd gärna elvisp eller mixer).
- Kör glasssmeten i din glassmaskin.
- Saknar du en glassmaskin, häll glassmeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 4 timmar. Ta ut och rör om ca 2-3 gånger under infrysningstiden – då blir iskristallerna mindre.
Låt glassen stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. Stjälp upp den på ett uppläggningsfat och garnera gärna med färska jordgubbar.

Kommentarer
Trackback