Curry & Kokos räkor - med vitlökssalt & coscous.

Robin kom hem idag på lunchen, och eftersom jag var ledig idag, så tänkte jag överraska honom med att laga lite god och nyttig mat för omväxlingens skull. Och gott blev det! Så tänkte dela med mig av receptet här, så ni också kan prova. Det var jättelätt och tog bara 35 minuter :)

Det du behöver är:


  • Räkor
  • Coscous
  • Thaigrönsaker (frysta)
  • 1 hel burk Coconut Milk (Santa Maria)
  • Turkisk matyoghurt (Arla köket)
  • Curry krydda
  • Vitlökssalt
  • Kanel
  • Provencale krydda
  • Salt & vitpeppar

Tillagning:

Stek räkorna i en wokpanna med olivolja, tills dem får en fin färg. Salta och peppra dem försiktigt. Tillsätt thaigrönsakerna och se till att dem blir mjuka och klara. Krydda sedan lite lätt med curry över räkor och grönsaker. Tillsätt sedan 3 matskedar turkisk matyoghurt och en hel burk coconut milk i wokpannan. Blanda allt. Krydda sedan med mycket curry och vitlökssalt, för att inte få den där starka kokossmaken. Tillsätt en nypa (mängd ungefär stor som en ärta) kanel i pannan och rör om. Tillsätt också provencale kryddan efter smak. Smaka av och känn att du får den rätta mustiga smaken av currykokos och en gnutta vitlök.
För att få en tjockare konsistens på såsen, strö över lite mjöl, eller lite maizena redning.

Koka sedan coscous, och servera med extra grönsaker eller bröd.


Enjoy!


Här har jag precis blandat i kokosmjölken och yoghurten



Turkisk matyoghurt, från Arla Köket.


Kanel, Provencale, Vitlökssalt, Curry & Vitpeppar.


Klar! Precis innan Robin kom hem. Mums :)



Kommentarer
Postat av: Håkan Vesterlund

När kan "italianofamiljen" komma på mat??

2010-02-16 @ 15:04:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0